dissabte, 7 de març de 2009

Berenar amb el Xavier

Fa pocs dies va ser l'aniversari del Xavier que, encara que ja hagi fet uns quants, continua sent el meu germà petit.
Des de que es va independitzar viu en un pis petit on és impossible encabir asseguts a taula a una família nombrosa com la nostra. Això no és excusa per a no convidar-nos i deleitar-nos amb el seu bon gust a la cuina. Sempre ho soluciona amb un dinar tipus bufet on podem estar dempeus o asseguts a les cadires i al sofà.
Aquesta vegada va ser un berenar sopar a base de pinxos. Li vaig prometre que faria fotos dels seus plats i penjaria aquí les receptes. Com que va fer moltes coses, avui us poso una de les que més em va sorprendre: unes maduixes farcides de micuit, caramel·litzades i amb una mica de sal Maldon per sobre.
La idea la va treure del bloc basc Todopintxos

Maduixes caramel·litzades amb micuit
Ingredients per a 4 pinxos
4 maduixes grans
60
g de micuit
1 cullerada de nata
2 cullerades de puré de poma
Sal
Maldon











Preparació:
Rentem bé les maduixes li trèiem les fulles i les buidem amb molt de compte per a no trencar-les.
En un cassó posem dues pomes tallades a trossos amb una mica d'aigua; les coem tapades fins que estiguin toves, les triturem i les colem per obtenir un puré fi.
Barregem dues cullerades de puré de poma amb el
micuit i una cullerada de nata muntada. Ha de quedar una crema homogènia amb la que es farceixen les maduixes.
Es deixa refredar bé.
Per a presentar-les, el Xavier les va
cobrir de sucre, les va caramel·litzar amb un bufador i va posar unes làmines de sal Maldon.
El resultat va ser espectacular i sorprenent

2 comentaris:

  1. espectacular ¡¡¡ el Xavi sap fer aquestes coses? sembla fàcil,... però crec que esperaré a provar-les en el sopar que tenim pendent ¡¡¡

    per cert, t'enrecordes del pastis de xocolata que va fer ta mare en una festa d'aniversari, no recordo de qui pq fa una pila d'anys, era xocolata i ametlles, la bomba ¡¡¡

    ResponElimina
  2. Ja veus, els nens es fan grans i el Xavi s'ha tornat tot un gourmet.
    Segur que el pastís era de xocolata? Jo recordo un de nous que també és una bomba. Ja li preguntaré a la meva mare.
    Petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...