Aquest any volia fer alguna cosa amb les clares que sobraven de la crema. Havia vist una recepta al bloc de la Susana d'un pastís fet només amb clares que ja va despertar la meva curiositat; un altre dia vaig anar a veure a la meva mare, s'havia comprat una revista de cuina i també hi havia una recepta d'un pastís amb clares: "per aprofitar les de la crema", va dir la meva mare.
Estava clar que ho havia d'intentar.
Vaig recuperar la recepta de Webos-fritos i la vaig adaptar, sobretot pel que fa al nombre de clares (vaig posar 7 grosses en lloc de 9), a la quantitat de sucre (vaig posar una mica menys) i a l'essència que hi vaig posar.
Us poso la meva recepta.

Ingredients:
7 clares d'ou a temperatura ambient
1 polsim de sal
200 g de sucre blanc
150 g de farina de pastisseria
1 sobre de llevat Royal
1/2 culleradeta d'aigua de tarongina ( a la recepta original era essència de vainilla, també pot ser una mica de suc de taronja o de llimona..)
Preparació:
Preescalfar el forn a 160º.
Engreixar i enfarinar un motllo tipus corona de 18 a 20 cm de diàmetre i reservar. Jo vaig fer servir un de silicona i em va quedar una mica just.
Barrejar la farina amb 100 g de sucre i el sobre de llevat. Reservar.
En un altre bol muntar les clares amb una mica de sal fins que estiguin a punt de neu. Quan estiguin ben fermes, afegir els 100 gr de sucre que queden. Batre fins que estigui brillant. Afegir l'aigua de tarongina.
Passar la meitat de la barreja de sucre i farina per un sedàs i afegir-la amb compte a les clares, barrejant suaument amb unes varilles. Repetir l'operació amb la resta de la farina.
Posar la massa al motllo i coure al forn 30 minuts a 160º. Després pujar el forn a 170º i coure 10 minuts més.
Apagar el forn i deixar la porta entreoberta per a que es refredi lentament.
Quan està tebi, treure del motllo i deixar refredar sobre una reixa. Quan estigui fred decorar amb sucre glas.
Va tenir molt d'èxit ja que resulta molt lleuger.
7 clares d'ou a temperatura ambient
1 polsim de sal
200 g de sucre blanc
150 g de farina de pastisseria
1 sobre de llevat Royal
1/2 culleradeta d'aigua de tarongina ( a la recepta original era essència de vainilla, també pot ser una mica de suc de taronja o de llimona..)
Preparació:
Preescalfar el forn a 160º.
Engreixar i enfarinar un motllo tipus corona de 18 a 20 cm de diàmetre i reservar. Jo vaig fer servir un de silicona i em va quedar una mica just.
Barrejar la farina amb 100 g de sucre i el sobre de llevat. Reservar.
En un altre bol muntar les clares amb una mica de sal fins que estiguin a punt de neu. Quan estiguin ben fermes, afegir els 100 gr de sucre que queden. Batre fins que estigui brillant. Afegir l'aigua de tarongina.
Passar la meitat de la barreja de sucre i farina per un sedàs i afegir-la amb compte a les clares, barrejant suaument amb unes varilles. Repetir l'operació amb la resta de la farina.
Posar la massa al motllo i coure al forn 30 minuts a 160º. Després pujar el forn a 170º i coure 10 minuts més.
Apagar el forn i deixar la porta entreoberta per a que es refredi lentament.
Quan està tebi, treure del motllo i deixar refredar sobre una reixa. Quan estigui fred decorar amb sucre glas.
Va tenir molt d'èxit ja que resulta molt lleuger.
Vaya maravilla de corona!!
ResponEliminaMi enhorabuena por tu trabajo, he disfrutado
un abrazo grande
Muchas gracias Su por tus animos
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaen faig un que no si a sembla pas la recepta, em permís anoto la teva proposta, te molt bona pinta
mil petonets Susanna