divendres, 20 de febrer de 2009

Panets de bacó i parmesà


Sembla a punt d'arribar la primavera. Els narcisos de la nostra finestra comencen a florir i entren ganes de passar més temps fora de casa.
Per
entretenir l'estòmac entre passejada i passejada o per un berenar de pica pica, aquests panets de bacó i formatge són ideals; són fàcils de fer i es mengen sense gana. La recepta és de la Mireia Carbó en el seu llibre La cuina et dóna joc.

Ingredients:
250 g de farina
1
sobret de llevat en pols
200 ml de llet
2 rovells d'ou
80 g de parmesà ratllat
50 g de bacó
50 g de mantega
oli d'oliva
sal

Preparació:
Escalfeu el forn a 200ºC (amb l'escalfor de dalt i baix).
Talleu el bacó a daus molt petits.
Foneu la mantega al microones o dins d'un cassó al foc i, quan ja no sigui gaire calenta, barregeu-la amb la llet i els rovells d'ou.
En un bol, poseu-hi la farina amb el llevat i la sal, afegiu-hi la barreja anterior, el formatge i el bacó.
Pasteu-ho tot amb les mans fins aconseguir una massa uniforme.
Agafeu-ne petites porcions i doneu-los forma de panets petits.
Col·loqueu els panets sobre la safata de forn prèviament untada amb una mica d'oli; jo els poso a sobre d'una planxa de silicona i així no cal engreixar-la. Si voleu que quedin més daurats, els podeu pintar amb una mica d'ou batut.
Coeu-los al forn, ja calent, durant uns 15 minuts, aproximadament, ja que el temps variarà segons la mida dels panets i del forn.

També es pot canviar el bacó i el parmesà per un grapat d'olives negres picades i unes nous trinxades, només cal vigilar en posar prou nous per a que la massa no quedi massa "tova".
Si els feu una mica més grans, resulten uns bons panets per dinar amb l'avantatge que no cal que la massa fermenti.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...