divendres, 20 de febrer del 2009
Panets de bacó i parmesà
Sembla a punt d'arribar la primavera. Els narcisos de la nostra finestra comencen a florir i entren ganes de passar més temps fora de casa.
Per entretenir l'estòmac entre passejada i passejada o per un berenar de pica pica, aquests panets de bacó i formatge són ideals; són fàcils de fer i es mengen sense gana. La recepta és de la Mireia Carbó en el seu llibre La cuina et dóna joc.
Ingredients:
250 g de farina
1 sobret de llevat en pols
200 ml de llet
2 rovells d'ou
80 g de parmesà ratllat
50 g de bacó
50 g de mantega
oli d'oliva
sal
Preparació:
Escalfeu el forn a 200ºC (amb l'escalfor de dalt i baix).
Talleu el bacó a daus molt petits.
Foneu la mantega al microones o dins d'un cassó al foc i, quan ja no sigui gaire calenta, barregeu-la amb la llet i els rovells d'ou.
En un bol, poseu-hi la farina amb el llevat i la sal, afegiu-hi la barreja anterior, el formatge i el bacó.
Pasteu-ho tot amb les mans fins aconseguir una massa uniforme.
Agafeu-ne petites porcions i doneu-los forma de panets petits.
Col·loqueu els panets sobre la safata de forn prèviament untada amb una mica d'oli; jo els poso a sobre d'una planxa de silicona i així no cal engreixar-la. Si voleu que quedin més daurats, els podeu pintar amb una mica d'ou batut.
Coeu-los al forn, ja calent, durant uns 15 minuts, aproximadament, ja que el temps variarà segons la mida dels panets i del forn.
També es pot canviar el bacó i el parmesà per un grapat d'olives negres picades i unes nous trinxades, només cal vigilar en posar prou nous per a que la massa no quedi massa "tova".
Si els feu una mica més grans, resulten uns bons panets per dinar amb l'avantatge que no cal que la massa fermenti.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada