dissabte, 28 de març de 2009

Pastís de iogurt i mascarpone

Aquesta és una recepta antiga, agafada de la ràdio ja fa molt de temps.
Crec recordar que va ser al programa de RAC1 "Via Lliure", del dissabte i diumenge al matí. Va haver-hi alguna temporada que tenien de col·laborador a un noi, no recordo el nom, de l'"Espai sucre". Hem sembla que va ser ell qui va donar aquesta recepta de pastís de iogurt molt lleuger, apte per a persones amb problemes de sucre, ja que en porta molt poc. De tan lleuger resulta una mica "soso", però la salsa que l'acompanyi és la que li dona el punt.
Jo he fet servir una de mores, liquant una melmelada
casolana que havia fet a l'estiu, però també es pot posar una mica de mel liquada, de salsa de xocolata o una salsa feta amb qualsevol melmelada una mica àcida, ja que el contrast queda molt bé.



Ingredients:
4 ous
45
g de farina de blat de moro (maizena)
120
g de mascarpone
430
g de iogurt natural
70
g de sucre
60
g de llet

Preparació:
Preescalfar el forn a 170º.
Barrejar tots els ingredients en un bol menys el
mascarpone.
Desfer el
mascarpone amb una mica de la massa anterior i quan estigui ben barrejat afegir-ho a la resta de la preparació. Barrejar amb compte.
Engreixar i enfarinar un motllo rectangular, o
folrar-ho amb paper de plata, i posar la massa al forn fins que estigui torrat de dalt (més o menys 1 hora).
Quan estigui tebi,
desmoltllar i deixar refredar a la nevera. Servir acompanyat de la salsa que hagem triat o d'un assortit de vàries d'elles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...