Entre els regals que m'han portat els reis, hi ha un IPod. Ja se que no és una novetat mundial, però porto un parell de dies jugant i trobant-li possibilitats, com una nena amb sabates noves.
Una de les primeres coses que vaig fer va ser instal·lar-me l'aplicació ITunes per tal de poder omplir-lo de música i altres coses. Tafanejant per la pàgina vaig trobar el servei de podcast, audios i vídeos que pots baixar per sentir i veure quan vulguis.
Em vaig subscriure a uns quants programes de ràdio i tele que m'agraden, però no sempre en puc gaudir per problemes d'horari, i vaig trobar un enllaç que es deia "Audiorecetas". Tafanera com soc i addicta als temes de cuina, vaig mirar de que es tractava. Són receptes de cuina alemanya, explicades en castellà i emeses des de Bonn per la Deustsche Welle.
No cal dir que és un altre dels podcasts als que m'he subscrit i aniré fent provatures.
La d'avui, el gulasch. És una carn estofada, molt especiada i que, segons l'explicació de la recepta, té un origen hongarès i va arribar a Alemanya a través d'Àustria. Nosaltres el vam tastar a Berlín, fa tres estius amb una temperatura que potser no acompanyava gaire, però ens va deixar amb les ganes de tastar-la en unes altres condicions. Avui el país està colgat de neu, a Barcelona el termòmetre marca 8º a les dues de la tarda i fa un fred que pela, o sigui que potser és el dia adient per a una menja contundent com aquesta.
Ingredients:
500 g de carn de vedella tallada a daus
2 cebes
2 pastanagues
3 pebrots (jo he posat 2 verds i 1 vermell)
6 dents d'all
1 cullerada de tomàquet concentrat
20 g de llard
1 got de vi negre
3 culleradetes de farina de blat de moro (Maizena)
1/2 litre de brou de carn
sal, pebre negre, pebre de canyella, orenga i comí
200 g de fideus
Preparació:
Sofregir la ceba i la pastenaga tallades a daus en el llard; afegir els alls filetejats. Quan estan daurats, posar la carn i deixar que es faci una mica; donem un parell de voltes i aboquem el got de vi i les espècies. Jo no he posat quantitats perquè va una mica a gustos, però cal vigilar amb el pebre de canyella si no voleu que arribi a ser immenjable.
Deixar coure a foc molt lent durant 1 hora; si veieu que es queda sense suc, es pot afegir una mica del brou que tenim preparat. Afegir els pebrots tallats a daus i deixar coure 10 minuts més.
Passat aquest temps, posar-hi el brou ben calent, del qual haurem reservat una mica per desfer la farina de blat de moro; ha de quedar una salsa espesa.
Servim molt calent acompanyat dels fideus que haurem cuit a banda i, opcionalment, d'una cullerada de crema agra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada