diumenge, 3 de gener del 2010

Arròs caldòs amb gambes i bolets

Per aquest primer post de l'any 2010 he triat un plat força habitual a casa els diumenges.
Cuino sovint arròs els diumenges, que és un dia que estem tots a casa i que ho podem menjar acabat de fer, tots a l'hora i sense reescalfar.
D'aquest plat fem múltiples varietats, en funció del que hi ha a la nevera o del que ens ve de gust en aquell moment; potser un arròs de verdures, de bacallà o amb costella de porc.
Avui l'hem fet amb unes gambes que quedaven al congelador després dels àpats de Nadal i uns bolets que tenia al congelador; si teniu bolets frescos de temporada queda molt més gustòs, però així també queda boníssim.
Pel que fa a l'arròs, val la pena que sigui bo, encara que ens costi una mica més. Jo faig servir arròs bomba de la DOP Arròs del Delta de L'Ebre que absorveix molt bé els sabors del brou.
Aquest cop he fet servir un brou molt suau de peix que tenia al congelador, però es pot fer amb aigua; el que és important és que el brou no tingui un gust massa fort perquè "mata" el gust de les gambes i dels bolets. La quantitat de brou és molt aproximada ja que depen del que absorveixi l'arròs, ha de quedar un arròs melós, amb una mica de suc, però que no calgui menjar amb cullera; jo tinc l'olla al foc i el vaig afegint a mida que l'arròs ho necessita.



Ingredients:
300 g d'arròs bomba
12 gambes groses
300 g de bolets barrejats
1 pebrot verd
3 dents d'all
uns brins de safrà
1 gotet de vi blanc
més o menys 1 litre de caldo de peix
sal i oli

Preparació:
A la cassola de ferro hi fregim les dents d'all filetejades amb les gambes el temps just per a que canviin de color; un cop fetes les reservem i en el mateix oli saltdem els bolets, que també reservarem.
A la mateixa cassola fregim el pebrot verd. Quan comença a estar tou afegim l'arròs i uns brins de safrà, li donem un parell de voltes i li posem el vi blanc. Deixem que s'evapori una mica i comencem a afegir el brou que ja tenim calent i la sal. Incorporem els bolets.
El courem a foc suau d'uns 15 a 18 minuts.
Cal anar controlant la cocció i posar tant brou com calgui. Quan ja portem 10 minuts, afegim les gambes que teniem reservades.

3 comentaris:

  1. Pel proper diumenge posa una mica més d'arròs que els vermells vindrem a dinar. Un petó!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies vermell! Jo si que vindré qualsevol dia a la vostra cuina,

    ResponElimina
  3. bufffffffffff quina bona pinta!!! he estat pensant que si vols tornar a fer un altre arròs caldós i experimentar amb nous ingredients, em proposo ser el conillet d'índies!!!
    Per cert, Bon Any 2010 M.Pau!!!
    Mery

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...