divendres, 21 d’agost del 2009

Trena de mató

Els que hem coneixeu ja sabeu que aquest ha estat un parèntesi una mica obligat, però ara més refeta i aprofitant la baixa, hem torno a posar amb les meves receptes.
Aquesta és una recepta del bloc Madrid tiene miga, un espai pels malats del pa, amb múltiples idees i formes . Aquesta recepta és un pa dolç que, en tastar-ho, m'ha portat un munt de records.
M'explico: el meu pare és d'un poble petit de Castelló, la Puebla de Arenoso, on quan jo era petita s'acabava la carretera; allà la meva tieta tenia el forn del poble i per berenar menjàvem una "torta" amb xocolata. Pel que jo se, aquella torta no portava mató, però al tastar aquesta trena el gust me l'ha recordat i al meu pare també.
La recepta original porta ametlles filatejades per sobre, però jo no li vaig posar.

Ingredients
500 g de farina de blat
20 g de llevat de forner
100 ml de llet
125 g de sucre
125 g de mantega
125 g de mató
1 pessic de sal
2 ous
1 rovell d'ou

Preparació
Barrejar en un bol el llevat, la llet, la farina i el sucre i deixar repossar 30 minuts. A aquesta massa d'arrencada se li han d'afegir la resta dels ingredients menys el rovell d'ou, que és per pintar la massa final. Tornar a amassar tota la pasta i deixar fermentar fins que dobli el volum (més o menys 1 hora).
Dividir la massa en tres i formar la trena; posar en una safata del forn coberta amb paper sulfuritzat i tornar a diexar que reposi fins que torni a doblar el volum.
Pintar amb el rovell d'ou. Introduir al forn a 180º durant 25 minuts.

Cal controlar perquè el rovell d'ou agafa color ràpidament; si encara no està cuit el podem tapar amb paper de plata.
Amb una bona pressa de xocolata o sucat a la llet, està boníssim.

3 comentaris:

  1. Ei M.Pau,
    avui que tinc una estoneta per xaferdejar el correu no he deixat de mirar el teu blog per si havies fet alguna cosa a la cuina per poder passar millor la calor... però veig que no hi ha res. Sinó un meravellós pa de mató que podria menjar-me perfectament sencer i després no podria ni cordar-me els pantalons.jeje.

    M'alegro de veure't de nou per aquí!!!
    Fins aviat
    Meritxell (la pesada de la Tabor)

    ResponElimina
  2. M. Pau que sàpigues que a mi també m'agrada tafanejar les teves receptes i me n'alegro de debò que tornis a estar activa! T'he de confessar, però, que encara no he provat de fer-ne cap. Qualsevol dia m'hi poso! T'envio un petó!
    Imma de la Tabor (encara no sóc pesada, no?)

    ResponElimina
  3. Hola a les dues:
    Ja veieu que el bloc va una mica a batzegades, però algun dia encara tinc ganes de provar coses noves. Gràcies pels ànims

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...