dijous, 19 de febrer del 2009

Galetes de mantega i xarop d'erable

Després del meu sant, sempre ve el de l'Eulàlia, un altre cop celebració familiar, però aquesta vegada fem un berenar tipus "bufet"; no tinc tantes cadires i així els més petits poden anar picant i jugant a la vegada.
Aquest cop, a més de la Baklava, vaig fer aquestes galetes que havia vist feia pocs dies al bloc Cuina, cuina, cuina. Resulten
facilíssimes de fer i molt bones. Aquí us poso la meva recepta, una mica adaptada.
El xarop d'erable és un xarop dolç, produït al Canada, que es pot trobar al Supermercat de El
Corte Inglés o a un supermercat anglès que han obert al barri de Sant Antoni de Barcelona.



Ingredients:
  • 165 g de mantega
  • 250 g de farina
  • 110 g de sucre
  • 1 polsim de sal
  • 1/2 ou batut
  • 1 cullerada justeta de xarop d'erable
Cal escalfar la mantega fins que tingui una consistència de pomada i barrejar-la bé amb la farina. Quan estigui ben barrejat, afegir l'ou, el polsim de sal, el sucre i el xarop d'erable i continuar amassant fins que tot estigui ben unit.
Cal deixar reposar un mínim de mitja hora a la nevera, ben tapat amb paper film; quan més consistent quedi la massa, mes fàcil resulta de treballar després.
Després estenem la massa, amb un gruix aproximat d'1 cm i amb uns
talla pastes els donem la forma que volem. Jo els hi poso una mica de sucre per sobre abans de coure-les al forn preescalfat a 180º, durant uns 8-10 minuts, depenent de la força del forn. Cal estar atents perquè es torren molt ràpidament.
Cal anar amb compte en treure-les per a que no es trenquin; es deixen refredar sobre una reixeta fins que s'endureixen una mica.
Amb aquestes quantitats, a mi em surten dues safates de forn; mentre tinc la primera coent-se, la resta de la massa la torno a guardar a la nevera per a que no s'escalfi.

5 comentaris:

  1. Ostres!
    He fet aquestes galetes i... SÓN Boníssimes!
    Aquest blog és molt interessant.
    Ja tornaré a passar.

    Núria

    ResponElimina
  2. Hola M.Pau,
    Sóc la Mery de la Tabor. El Carles m'ha fet saber la teva qualitat culinària. I li he demanat que avui (25-2-09) podia haver portat unes galetes d'aquestes tant bones!! per celebrar l'aniversari del Xavi!!!! ji ji ji.

    Admiro aquesta virtud amb la cuina!!!!!

    ResponElimina
  3. Núria: Me n'alegro que t'agradin tant aquestes galetes, ja veus que són molt fàcils de fer.
    Mery: De virtud res, només és una mica de paciència i no saps com ajuda a desconectar després d'una setmana de claustres i programacions de competències. Prova de fer-les que són molt senzilles.

    ResponElimina
  4. Hola Pau!
    Sóc la Marta (l'amiga de la Núria)
    Doncs que ella em va dir que tenies aquest blog però no el podia comentar des de l'explorer i ara provo des del firefox
    Per cert, aquestes galetes estan boníssimes, un dia en faré =D

    ResponElimina
  5. Hola,
    aquest cap de setmana ens hem posat a la cuina i hem provat aquestes galetes. He posat un xic menys de mantega (125 gr., que és el que pesava un paquet), però han quedat bones igualment. Com que la temperatura ambient superava els 30º, ha costat força d'agafar les galetes sense que perdin la forma. Res que no s'arregli amb molta paciència i posant la pasta de nou a la nevera cada cop que la manipulava.

    Petonets i petonassos

    Esther

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...