diumenge, 25 de gener del 2009

Per començar

Fa temps que vaig recopilant les receptes que m'agraden en una llibreta on les escric només després d'haver-les fet i quan han superat el "dur judici" familiar. La veritat és que la meva pobre família són els meus conillets d'indies particulars.
Últimament he consultat molts blocs a la recerca de receptes noves amb les que
sorprendre als nostres convidats. Si les copiava en una llibreta també ho podia fer en un bloc!. Les meves filles em van engrescar i aquest és el principi.
Per estrenar-ho, una magnífica recepta copiada del bloc de La cuina vermella.
Es tracta d'unes postres gregues, baklava.
Les vaig fer amb un dinar familiar i van volar. Nosaltres les vam acompanyar d'una mica de nata muntada; el contrast de la nata i l'almívar és espectacular.



BAKLAVA
Ingredients per a 16 unitats


115
g d’ametlles crues sense pell, escaldades .
115
g de nous pelades .
115
g de festucs pelats .
50
g de sucre moreno .
1
culleradeta de canyella mòlta .
Mitja
culleradeta de nou moscada, acabada de ratllar .
50
g de mantega desfeta i una mica més per engreixar .
12 làmines de pasta filo
aprox. de 30X18 cm (cal treure-les de la nevera 3 hores abans) .

Per l’almívar

225 de sucre
150 ml d’aigua
1 cullerada de suc de llimona
1 cullerada d’aigua de tarongina

Preparació
1. Treure la pasta filo de la nevera tancades dins el seu embolcall. Recordar que han d’haver passat 3 hores fins a l’hora d’utilitzar-les.
2. Preparar l’almívar: posar en una cassoleta el sucre, l’aigua i el suc de llimona. Escalfar-ho a foc lent remenant fins que el sucre s’hagi dissolt. Portar-ho a ebullició durant 5 minuts. Afegir l’aigua de tarongina i bullir-ho 2 minuts més. Deixar-ho refredar.
3. Posar un terç dels fruits secs al robot de cuina i triturar-los ben fins. Amb la resta de fruits secs, trinxar-los gruixuts.
4. En un bol, barrejar tots els fruits secs (els tallats fins i els gruixuts) amb el sucre moreno, la canyella i la nou moscada acabada de ratllar.
5. Preescalfar el forn a 180 graus.
6. Engreixar amb mantega un motlle refractari que sigui el mateix tamany o una mica inferior que la pasta filo. (nosaltres, com a recipient vam utilitzar la safata del forn).
7. muntatge: untar una de les làmines de la pasta filo amb mantega i col·locar-la a la plata. Repetir l’operació amb tres làmines més. Posar un terç de la barreja de fruits secs damunt d’aquesta làmina. Disposar a sobre els fruits secs dues làmines més untades amb mantega, i posar desprès un terç de la barreja. Posar dos làmines mes untades amb mantega i la resta de fruits secs, finalitzar amb quatre làmines de pasta filo també untades.
8. Talla la capa superior en triangles i enfornar el baklava entre 30 – 40 minuts, fins que estigui daurada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...