diumenge, 20 de setembre del 2009

Trufes gelades


Avui anem a dinar a casa del Xavier i la Imma. Són uns amics antics, dels de sempre, dels que saps que pots comptar amb ells encara que no et vegis tan sovint com voldries.
La Imma té debilitat per les trufes gelades i, durant un temps, sempre que ens vèiem jo portava unes quantes. Després, sense saber perquè i com que hem de vigilar la maleïda línia, hi ha plats que deixes de fer, però quan vaig començar el bloc, la Imma me les va reclamar en un comentari.
Avui que dinem amb ells és un bon moment per tornar-les a fer i compartir una agradable estona amb el cafè.
Jo sempre he fet la recepta de la Montserrat Seguí, del seu llibre Cuinar és senzill amb el que molts de nosaltres hem après el gust per la cuina. No són complicades, però hi ha dues coses a tenir en compte:
  • Heu de vigilar amb la nata; heu de procurar que sigui consistent, encara que sense arribar a estar gelada; si és massa fluixa deixa anar suc i estova la pasta.
  • Si la pasta us queda massa fluixa, deixeu-la una estona a la nevera per poder-la treballar millor.

Ingredients:
250 g de nata
100 g de mantega
50 g de sucre (millor si es sucre llustre)
250 g de xocolata (jo faig servir el Postres de Nestle)
Motlles de paper per posar-les
Fideus de xocolata o xocolata ratllada per decorar

Preparació:
Treballar la mantega vora una font de calor fins que quedi com una crema. Barrejar la nata remenat amb un batedor, però amb suavitat; anar afegint la xocolata i el sucre a poc a poc i sense treballar-ho massa per tal que no baixi la nata. Fer boles petites i passar-les pels fideus de xocolata o per la xocolata ratllada.
Posar-les en motlles de paper arrissat i deixar-les al congelador fins al moment de servir-les.
Ja començareu el règim un altre dia!

8 comentaris:

  1. Mmmmmmmmmmm! Quines trufes!!!!
    La Pau sí que és una bona amiga!!!
    Petonets trufats!
    Imma

    ResponElimina
  2. Hola M.Pau, gràcies per visitar-me.
    Fas unes coses molt bones. A mi el pa de pessic de clares l'he intentat fer varis cops i res de res, que no em queda be. Tindré que assajar més..

    ResponElimina
  3. Maria, gràcies a tu.
    El que són impressionants són els teus bombons.

    ResponElimina
  4. Ei M.Pau,
    No tinc vergonya... encara no t'havia donat les gràcies per les meravelloses trufes gelades que em va portar el Carles a l'escola el dia de la Castanyada!!!! Estaven boníssimes!!! segur que t'ho hadit tothom... però jo, que sóc senyoreta i no diem mai mentides, ho corroboro!!!! quines mans que tens!!!

    Gràcies
    Un petó fortísssim
    mery

    ResponElimina
  5. Prova-ho amb la xocolata per fondre Lind 70%. És boníssima!

    ResponElimina
  6. No dubtis que ho faré Montse. A mi m'agrada la Lind 85% o 90% per aquells moments fluixos en que ens hem de mimar una mica. Llàstima de dieta!!. Una abraçada

    ResponElimina
  7. Quan s'afegeix la xocolata a la massa de la nata i la mantega, ha d'estar desfeta, tèbia, ratllada...com? Gràcies.

    ResponElimina
  8. Hola:
    Jo poso la xocolata desfeta al bany Maria; si trobes que la pasta queda massa líquida, la deixes refredar a la nevera fins que la puguis treballar.
    Una abraçada

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...