dijous, 30 d’abril de 2009

Gominoles, xuxes, llaminadures o com les volgueu anomenar

Una altra recepta del bloc de la Su, a aquest ritme, Santa Su a casa meva.
Aquesta vegada es tracta de les xuxes, gominoles, llaminadures o com les volgueu anomenar. Em va semblar tan fàcil que vaig decidir intentar-ho. No cal dir l'èxit que van tenir, i no només entre els menors d'edat....
Com diu la Su, l'aigua es pot substiuir per suc de fruites o llet. Les grogues de la foto són de gelatina de llimona i porten el suc de mitja llimona (en aquest cas 60 ml) i la resta d'aigua fins a completar els 200 ml de líquid. Després de tastar-les crec que podrien portar més suc de llimona, és qüestió de provar-ho. Les vermelles són de gelatina de maduixa i el líquid és llet; per últim les verdes són de gelatina de kiwi i també porten llet. Segons les valoracions dels "experts" de casa, amb llet queden més gustoses, potser perquè tenen una mica de greix, malgrat vaig fer servir llet semidesnatada.
Les formes les he fet en glaçoneres de silicona. Un consell que també dóna la Su al seu bloc: cal pintar bé totes les parets de les figures amb oli de girasol per poder-les desmoltllar bé.


Ingredients:
1 sobre de gelatina de sabor
2 sobres de gelatina neutra en pols
200 ml d'aigua, suc o llet
300 g de sucre
Una mica més de sucre per decorar
Una mica d'oli de girasol per untar els motllos

Preparació:
Untar els motllos de silicona amb l'oli de girasol.
Posar els ingredients en una cassola a foc molt suau i coure durant deu minuts sense deixar de remenar i procurant que no bulli.
Posar la barreja als motllos amb molt de compte (per algun motllo faig servir una xeringa). Deixar reposar durant 12 hores a temparatura ambient.
Desmotllar i passar-les per sucre.

9 comentaris:

  1. Hola!
    És el primer cop que entro en aquest bloc. Havia entrat a altres com el de la cuina vermella o el festuc verd. Aquest bloc és molt maco estèticament, amb el Ratatouille i tot.
    T'adjunto als meus blocs preferits!
    Molta sort. Ja et comentaré quan hagi provat la recepta

    Berta

    ResponElimina
  2. Berta:
    El disseny és culpa de les meves filles, sobretot de la petita, una fan irreductible de Ratatouille.
    Prova la recepta que és molt fàcil i, si t'agraden les xuxes, molt bona. Té l'èxit assegurat.

    ResponElimina
  3. Hola M.Pau,
    primer de tot MOLTÍSSIMES GRÀCIES pel detall de les galetes i les xuxes. Puc corroborar que tot estava boníssim. Les xuxes espectaculars!!!!!!!!!I ara ja puc dir en VEU ALTA que les galetes de mantega i xarop d'erable estan super bones!!
    Però això de fer-ho jo....mmmm...va a ser que no!!ho deixo pels que en sabeu.

    Moltes gràcies.
    Mery

    ResponElimina
  4. Hola M.Pau,
    torno a ser la pesada de la Mery!! ja veus quina feina més estressada la de mestra !!jijiji.
    Per cert... quin dilluns més especial. Només arribar a l'escola ja teníem les super "xuxes" al mig de la taula... ara entenc perquè no em corden els pantalons...
    Dedueixo que les del FCB són fetes pel Carles, oi!!! A més d'un perico de la feina li han estat indigestes..jeje.

    un petó
    Mery

    ResponElimina
  5. Aquest cap de setmana hem provat de fer-les, però la temperatura ambient no ha estat l'adequada. Les he hagut de conservar a la nevera perquè a la que les deixava fora una estona costava d'agafar-les... De fet, hem hagut de menjar-les amb cullereta ;D

    El proper cop que les fem, a veure si puc retratar-les adequadament

    Petonets i petonassos
    Esther

    ResponElimina
  6. Hola M. Pau,

    He provat la recepta però no tenia gelatina neutra en pols. He posat dues fulles de gelatina neutra i les xuxes han quedat molt enganxifoses... m'aconselles posar més gelatina neutra?

    Merci!

    ResponElimina
  7. Hola:
    Perdona que trigui a contestar-te; aquests dies cuino molt, però tinc el bloc una mica abandonat.
    Jo no les he provat mai amb gelatina en fulles, de fet aquesta gelatina la faig servir més per a pastissos o mousses, en que la barreja ja té una mica de consistència. Per les gominoles, com que ho has de barrejar amb un líquid sempre faig servir la que és en pols, que es disol millor.
    Si ho fas com posa la recepta, queden perfectes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Hola M. Pau!

    Al final vaig fer tres cops les xuxes amb diferents sabors, i les que millor van quedar van ser amb 4 làmines de gelatina. He seguit buscant en supers i no hi ha manera de trobar-la en pols! :P

    Salut!

    ResponElimina
  9. Sí, si que es troba la gelatina en pols,a Caprabo la tenen:"Royal,gelatina neutra en polvo"

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...