dimecres, 14 de juliol de 2010

Pastís de formatge i carbassó



Fa una calor que em moro; ja no se on posar-m'hi.
Agafo l'autobús, amb l'aire condicionat, i em conecto els auriculars. A RAC1 l'Elisènda Camps entrevista a la Mireia Carbó i, maravella de maravelles, avui toca plats freds que pots deixar preparats abans d'anar a la platja, o d'anar a treballar, o fer al matí per menjar per sopar.
N'ha explicat uns quants, però jo he triat aquest pastís de formatge i carbassó.Fàcil de fer, lleuger i si l'acompanyeu d'una bona amanida, pot ser un bon plat únic per a sopar.

Ingredients:

- 8 ous
- 100 g de mató o formatge fresc
- 4 cullerades de parmesà ratllat
- 2 carbassons
- Mantega
- Pa ratllat
- Sal i pebre


Preparació:

Salteu els carbassons tallats, sense pelar, a rodanxes molt fines amb una mica de mantega.
En un recipient, barregeu els ous amb el mató, el formatge parmesà, sal i pebre i passeu-ho per la batedora elèctrica.
Afegiu-hi els carbassons.
Pinteu un motlle amb mantega i pa ratllat i ompliu-lo amb l’elaboració obtinguda anteriorment.
Coeu-ho al forn a 200º durant 20 minuts, aproximadament.
Un cop fred, desemmotlleu-ho.
També podeu fer-ho amb albergínies, carxofes, patates, cebes, etc. Només cal preveure de coure una mica les verdures més dures abans d'afegir-ho a la preparació d'ous i formatge.

1 comentari:

  1. Aquesta recepte té molt bona pinta però trobo a faltar les messures, 2 carbassons? grans, petitis ? mantega? pa ratllat?, jo sé cuinar una mica, el que fa que m'atreveixi a fer la recepte sense tenir aquestes dades però crec que per un principiant és imprescindible aquesta informació.
    De totes maneres us felicito per el vostre blog

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...