divendres, 6 de maig del 2011

Amanida de pollastre amb vinagreta de cireres



Alguna vegada ja he comentat receptes d'en Carlos Arguiñano; són receptes senzilles, sense gaires complicacions, però que surten quasi bé sempre.
Aquesta és una amanida que em va cridar l'atenció.
És una amanida de pollastre on el pollastre no estava ni fregit, ni rostit, ni arrebossat ni passat per la planxa; està cuit en aigua i cobert d'herbes. L'altre punt diferent li dóna la vinagreta, que ell la va fer amb maduixes i que jo, en funció del que hi havia a la nevera, vaig fer de cireres.
El resultat és una amanida lleugera que, segons la quantitat que en fem, pot servir de plat únic ara que comença a fer calor i no venen de gust plats gaire contundents.

Ingredients:
per l'amanida:
Enciams variats (jo vaig fer servir endívies i enciam romà)
2 pits de pollastre, sencers, sense pell ni os
orenga, sal i pebre
per la vinagreta:
12 cireres
llavors de sèsam
oli, vinagre i sal

Preparació:
Salpebrem els pit de pollastre sencers i els passem per orenga picat de manera que quedin ben arrebossats. A continuació els emboliquem en paper transparent molt apretat, tot formant un xurro apretat; per evitar que s'ens desfaci, els lliguem una mica.
Els submergim en aigua bullint fins que estiguin ben cuits, amb uns 10 minuts hi ha ben bé prou. Els treiem de l'aigua i deixem que es refredin.
Mentre esperem, piquem ben petites les cireres, i les barregem amb una part de vinagre i dues d'oli, la sal i les llavors de sèsam per lligar la vinagreta.
Tallem el pollastre a rodanxes i servim acompanyat dels enciams nets i tallats petits i la salsa vinagreta.
De ben segur que la convinació us sorprendrà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...