dijous, 7 de maig del 2009

Magdalena d'espàrrecs i alls tendres

Aquesta recepta és de la revista Descobrir cuina del mes de maig. És una de les fitxes col·leccionables i, en aquest cas, és una recepta de la Mariona Quadrada del Taller de Cuina de Reus.
La recepta és fàcil, econòmica, primaveral i, tenint cura de la presentació, queda espectacular.

Ingredients:
1 manat d'alls tendres
1 patata
1 manat d'espàrrecs
6 ous
sal
oli d'oliva

Preparació:
Pelar la patata i ofegar-la amb oli, a foc lent.
afegir els espàrrecs i els alls tendres tallats a rodanxes. Reservar les puntes dels espàrrecs i els coells dels alls. un cop cuit, passar-ho tot per un colador per escórrer bé l'oli.
Batre els ous com per a fer una truita i barrejar-hi el preparat. Posar-ho en motlles individuals de silicona. Coure al forn 7 minuts a 200º.
Deixar-ho refredar una mica i desmotllar-ho.
Servir-los freds, amb una punteta d'espàrrec i els coells saltats amb oli i sal al damunt.

3 comentaris:

  1. Esta la quiero probar. Las patatas cortaditas pequeñitas? Cuantas magdalenas te salieron de 6 huevos? No hay que poner nada para que queden mas esponjosas y suban algo?

    ResponElimina
  2. Javier:
    Las patatas se han de cortar finitas y pequeñas y cocerlas a fuego muy suave para que queden confitadas en lugar de fritas; han de quedar blandas.
    Me salieron 14 magdalenas como las de la foto.
    En la receta no ponia nada para que subieran más; supongo que se trata de batir bien los huevos para darle aire; también pudes probar con un poco de levadura (hay gente que se la pone a la tortilla); en la foto de la revista quedaban un poco más subidas, pero estas fueron mi primer intento, o sea que no estan nada mal.
    Yo las hice como primer plato con un segundo ligero; con un poco de ensalada también puden ser una cena.
    Si quieres, ya te dejaré los moldes de silicona.
    Hazlas y ya me dirás. Besos

    ResponElimina
  3. Les puse algo de levadura, pero creo que el problema es que puse demasiado "relleno" y quedaron un poco densas. Con 4 huevos me salieron 12. Con menos esparragos y ajos e igual un poquito mas de levadura quedaran mas esponjosas?? De todas formas, las presentas en una cena y quedas de lujo! ;-)

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...