divendres, 24 d’abril del 2009

Tabulé

Ha arribat la primavera amb una onada de calor que envolta les roses i els llibres.
Ara ve de gust menjar fred, fresc, que ajudi a refer-se de la xafogor exterior i ens permeti continuar treballant. Comença la temporada d'amanides i aquesta és una de les que més m'agrada. Porta els elements de l'amanida de tota la vida (tomàquet, cogombre, ceba tendra), però l'enciam és
substituït pel cuscús i se li afegeix un toc de menta i de comí. Una delícia.
De receptes de
tabulé hi ha moltes versions. Aquesta l'he tret d'un llibre de la Marta Carnicero, Passa'm la recepta, de l'editorial Columna. Té l'avantatge que es pot preparar el dia abans i s'acaba de fer a la nevera.

Ingredients:
250 g de cuscús precuit
5 tomàquets madurs
1 ceba tendra
1 cogombre mitjà
2 cullerades de menta fresca picada
el suc d'una llimona (aproximadament uns 65 ml)
120 g d'oli d'oliva
mitja culleradeta de llavors de comí.

Preparació:
Pelar els tomàquets i treure les llavors, conservant l'aigua que deixen anar (es posen les llavors en un colador i es premsen amb una cullereta per extreure'n l'aigua). La Marta els escalda, però llavors cal controlar molt bé el temps per a que no quedi cuit; a vegades també he posat tomàquet d'amanir, més verd, llavors no el pelo.
Tallar el tomàquet i el cogombre en daus petits i picar la ceba també petita. Posar en un vol totes les verdures.
Picar en un morter les llavors de comí i barrejar-les amb l'oli. Les llavors les podem substituir per mitja culleradeta de comí en pols i ens estalviem aquest pas. Picar la menta ben fina.
Barrejar l'aigua del tomàquet, el suc de la llimona, el cuscús i les verdures. Posar-ho a punt de sal, tenint en compte que es menja fred i no cal posar molta.Afegir l'oli de comí i tornar a barrejar; finalment, afegir la menta picada i barrejar per última vegada.
Reservar a la nevera fins al moment de servir.
El cuscús es "cou" amb el suc de llimona i la resta de líquids. Ha de reposar un mínim de 8 hores, però jo normalment el faig el vespre abans i el trec a l'hora de dinar.
Al moment de servir-ho, el torneu a barrejar una mica i el presenteu com més us agradi (amb fulles de menta, amb un grapadet de pinyons torrats per sobre....)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...